tisdag 21 juli 2009

Min tid som hipp.

Läste just att alla typer av frisyrer är heta men jag vet inte om det som skrivs är sanningen.

I rubriken står det: Långt och svallande som Jennifer Aniston, kort och syntigt som Robyn eller Madonnas 80-talslockar? Allt är lika hett i sommar! Med Söndags frisyrguide hittar du den hårstil som passar dig bäst.

Längre ner läser jag följande "Gillar du lockar så är permanenten på väg tillbaka"

Detta får mig att minnas när jag gick i årskurs sex i Skattegårdsskolan och gärna ville vara så hipp som möjligt. Frisörsalongen som gällde då hette Söderlings och i fönstret hade de bilder på de senaste frisyrerna som just då var permanent.

Jag lyckades övertyga min mamma om att jag ville permanenta mig och till slut lyckades jag, glad i hågen intog jag stolen och Lars som frisören hette satte på mig skynket och frågade, - jaha vilken typ av klippning önskas? jag vände mig om och pekade på en av de fina färgbilderna i fönstret och sa sturskt - en sån där.

Svaret kom lite försiktigt – jaha, den är ju fin men jag tror att ditt hår kanske är lite för kort för en permanent.

Jag sket väl i vad han sa för jag ville ju vara så hipp som möjligt så mitt svar kom snabbt – permanent ska det vara och inget annat.

Om vi säger så här, Lars hade nog helt rätt.

Jag vill ju givetvis inte vara sämre än Expressen utan jag vill ju också ha en liten frisyrguide och här kommer mina tips:

1. Denna frisyr är lite mer av det avslappnade slaget och något för de som inte orkar lägga ner för mycket jobb.


2. För er som vill sticka ut lite mer kan jag rekommendera följande.3. Och för er som skiter i er frisyr är nog denna det bästa alternativet.

1 kommentar:

Manne sa...

Vem minns inte den gamal permanenten. Kul läsning.