tisdag 1 april 2008

Vem faaan pratar ni med?

Under veckan i Tyskland blev det en hel del bilåkande och som sig bör i en bil med fem vuxna pojkar (vissa vill kanske kalla sig män) så blir det givetvis en hel del diskussioner om bästa vägen.

Vår första tripp var ifrån flygplatsen i Baden-Baden därifrån skulle vi ta oss med en timmes bilresa till Ludwigshafen. Det första misstaget vi gjorde i vår bil var att åka efter våra vänner i bilen framför för de hade GPS och vi tog förgivet att de skulle hitta. Efter 10 minuters bilåkande åkte vi upp på autobahn och hamnade direkt i en enorm bilkö där alla var på väg till Basel, dvs helt fel håll. Efter krypande i 40 minuter i fel riktning så kunde vi åka av och vända. Nu var det en del överfulla blåsor i vår bil och även en del tomma magar så vi gjorde ett stopp på första bästa mack, där började vi med att tömma våra kroppar för att därefter fylla på med bockwurst och öl.

Ut på autobahn och iväg, efter en liten stund upptäckte vi att vi åkte i 180 km/h men ändå blev vi omkörda titt som tätt. Nu började även pratandet med andra bilar, vår chaufför slängde kommentarer som "ja för f-n kläm dig in bara" eller "hur f-n kör du ska du parkera eller".

Det var nu jag började fundera på vem bilförare pratar med när de kör, under veckan var det en hel del sköna tillfällen där vi åkte helt fel (inte så konstigt i en stad med 500.000 invånare) för att vi inte hade någon karta. Fördelen med att åka fel var att vi oftast stannade på en bensinmack för att fråga och då kunde vi proviantera. När vi åkte som mest fel så började alltid chauffören prata med bilarna runt om och det var alltid något fel på deras körsätt.

En annan ganska kul företeelse var att när vi bytte chaufför så blev plötsligt den föregående chauffören specialist på att veta vägen (trodde han i alla fall)

Oavsett om allt bilåkande gav en kramp så var det alltid en hel del humor men framförallt en hel del bra provianterande.

Inga kommentarer: