fredag 4 april 2008

Stureplanslistan, är jag med?

Listan över Stureplans 100 mest inflytelserika presenterades idag och jag kastade mig in för att se på vilken plats jag skulle hitta mig själv.

Att jag skulle finnas med var jag helt säker på då jag borde uppfylla en hel del kriterier:

Jag jobbar i närheten (OK, på en bakgata men ändå)
Jag äter på Stureplan vid alla möjliga tider på dygnet (Korv med bröd är ju också mat)
Jag, ääh skit samma orkar inte skriva allt …

Tog mig ganska snabbt förbi plats 1-10 för man har ju lite självinsikt, på plats 11 ser jag att Lena Patriksson Keller har klättrat en placering sedan förra året (vissa av er kanske undrar vem det är, va f-n har ni ingen koll?)

På plats 12 hittar jag två killar som heter Johnny Johansson & Mikael Schiller bakom deras namn står det att de är ledarduo Acne Jeans, de måste mena att de har Acne och Jeans (hmm, verkar ju inte krävas mycket för att hamna på plats 12)

Scrollar förbi en modechef, två nattklubbschefer, en tronföljare och två krögare.

På plats 17 hittar jag chefredaktören för Rodeo det står att han har koll på vad stadens människor tar för sig, något halvår eller så innan det faktiskt händer, med andra ord Stureplans egen Saida.

Börjar nu bli lite irriterad, på plats 18 hittar jag Boutiquedrottningen Natalie Schuterman, va f-n är en Boutiquedrottning? Googlar ordet men utan resultat.

Börjar nu scrolla snabbare, swischar förbi folk med lustiga utseenden, dyra kläder och konstiga titlar. På plats 74 hittar jag äntligen en gubbe jag känner igen Per Holknekt, ni vet den där gubben som gick runt i Big Brotherhuset och surade.

Väl framme på plats 100 inser jag att jag inte är med för där finns den där killen som är från Ockelbo, har ett par gym som går halvknackigt och som ibland syns på bild med en tronföljare (dock inte på julen eller när hon fyller år), klart de måste ha med en lantis på listan.

Jag satsar på nästa år istället, får helt enkelt äta ännu mer korv det här året …

1 kommentar:

Vild-hallon sa...

Ja... om sådant är viktigt så...
:-)