onsdag 9 april 2008

Kungen känner sig hotad av Prinsen

Ingen trodde väl att rubriken handlade om att Carl Philip hotade Carl XVI Gustaf även om det hade varit mycket roligare, nej rubriken handlar om tre förortskillar från Vårby gård utanför Stockholm som hotar en annan kung.

Efter ett antal hot så har Kungen bestämt sig för att stämma de tre förortskillarna från Vårby gård det är inga direkta hot men man kan läsa följande:

”Godisprinsen var en mycket lyckligt lottad man som hade allt, och lite till men prinsen ville få ut mer av livet än att bli serverad av sin allsmäktige far Konungen”

”Prinsen vill gärna vara med och hjälpa till, men konungen hade redan planer för prinsen, han skulle inte få vara med i godisimperiet”

”Nu bestämde sig prinsen för att utmana sin far. Han ville absolut visa att han var en värdig utmanare och inte minst en självklar arvtagare till tronen. Han skulle bli den största godiskungen.”

Allt handlar om att för drygt tre år sedan trädde en ny konkurrent in på lösgodismarknaden och utmanar nu med sitt bolag Godisprinsen konfektyrjätten Karamellkungen om makten i plockgodisavdelningarna.

Byt namn – annars stämmer vi er. Det är innebörden av ett varningsbrev som lösgodisjätten Karamellkungen skickat till den mindre konkurrenten Godisprinsen.

Eftersom alla vet att kungen inte har någon makt i det här landet så måste det vara svårt att ta hotet på allvar, däremot så finns det en ganska lång historia med kungar och godis redan Gustav Vasa utnämndes till landets första godisgris och sedan dess har han med jämna mellanrum figurerat som sådan i media. Hur ofta och mycket kungen verkligen åt sötsaker vet ingen, men däremot att han hade dåliga tänder. Enligt bevarade räkenskaper gjordes också åtskilliga beställningar på kryddstarka godsaker från Gustav Vasas hovapotekare Hans König.

Mitt tips är att Godisprinsen kommer att vinna mot Karamellkungen men de kommer inte att få ta över tronen för alla vet att man måste var Kronprinsessa för att ta över tronen i det här landet.

1 kommentar:

Christian sa...

Frågan är om inte kunden gör prinsen en tjänst när de stämmer dem. De utmålas ju som utmanare och får människors spympati!

Det är att stärka sitt varumärke ;-)