tisdag 13 november 2012

Nya jobb?


När jag var inne på dn.se för att hitta kontaktuppgifter så fastnade jag för en artikel gällande unga och arbetslöshet, för er som inte orkar besöka sajten så handlar det i korthet om ungdomar under 25 år som hamnat i det som de kallar Fas.3 vilket innebär att man varit arbetslös i mer än tre år och att unga är i den fasen är helt enkelt inte acceptabelt, säger Arbetsförmedlingens generaldirektör Angeles Bermudez-Svankvist.
Nu har Arbetsförmedlingen centralt har anställt ett tiotal unga som varit utan arbete så lång tid och generaldirektören hoppas att AF-kontoren runt om i landet, vart och ett av dem, också ska kunna anställa.

Vadå hoppas? Det är väl bara att tala om att de ska anställa?
 
Vi har 320 kontor i landet, om varje kontor hade en person hela tiden så skulle de här personerna kunna få en referens, ett papper på att de har en erfarenhet, säger Bermudez-Svankvist.

Det som är synd är ju att man inte får veta vad de ska göra för som jag har förstått det så finns det ju knappt några jobb att fördela men de kan kanske som en aktiemäklare få lite insideinformation när ett jobb blir ledigt mm, frågan om man kan bli åtalad för insiderbrott om man jobbar på arbetsförmedlingen?

En annan fråga är ju hur länge de kommer att få vara kvar? Om de får fast anställning? Om de kommer att få en lön som den genomsnittliga medarbetaren?

Känns lite som att Angeles Bermudez-Svankvist just gått en kurs i ABC och nu praktiserar en av delarna "Konstgjord andning".Idag så har det ju dessutom meddelats att en massa medarbetare på SAS kommer att varslas de kanske också kan få jobb och hjälpa arbetsförmedlingen att lyfta (sjukt tråkigt skämt)

Inga kommentarer: