fredag 2 oktober 2009

En reseberättelse

Alla bättre bloggar brukar innehålla någon form av reseberättelse och jag ska givetvis inte vara sämre.

Denna berättelse ägde rum under en ledarresa och platsen var Frankrike där vi var på plats för att beskåda basket-EM, ha utbildning och festa (men bara lite grann).

Under ett litet barbesök bestämde sig min mage för att det var dags att gå på toaletten och inte om fem eller 10 minuter utan nu på en gång. Jag började lite lätt desperat att leta efter en skylt som talade om var det fanns en toalett och efter en liten stund (som dock kändes som en evighet) så såg jag en skylt som visade att herrtoaletten fanns en trappa ner i källaren.

Med lite lätt knipande ben tog jag mig ner för trapporna öppnade en dörr och kom in i ett utrymme med ett handfat och två dörrar som ledde till var sin toalett.

När jag öppnat dörren trodde jag först att jag hamnat i en dusch men efter ett par sekunder insåg jag att jag hamnat på en så kallad ståtoalett.För den som aldrig besökt en ståtoalett ska jag försöka mig på en beskrivning hur denna såg ut.

Rummet var ganska stort, det fanns ett ganska litet hål i golvet och på sidorna om detta hål så fanns det pedalliknande fotplattor i porslin, på väggen på var sida fanns det handtag i metall där man kunde hålla i sig. En annan spännande lyx på franska toaletter var det så kallade toalettpappret som bestod av små fyrkanter i smörpapper på 15 x 15 centimeter som var placerade i ett litet fack på väggen. För er som undrar över effekten i detta papper så kan jag tipsa er om att ta ett smör eller bakplåtspapper och klippa sönder det i sex delar och därefter testa.

När jag väl kommit över chocken tog jag plats på pedalerna för att uträtta mitt ärende och efter så var det dags för rengöring, jag tar ett papper, ett till och … neeeeeeeeeeej, vad i helvete det finns inga fler. Om ni nu testar detta hemma så inser ni ganska snabbt att ni behöver minst 10 fyrkanter innan ni på något sätt kan kalla er färdiga.

Som om nu inte allt redan hade hänt så ”Klick” slocknar ljuset, fransmännen må ha uppfunnit många bra saker men en sak hade de vid den tidpunkt inte kommit på och det var lysknappar som syns i mörkret.

Ok, situationen var nu följande, röven var halvtorkad, jag hade intagit en del dryck, någonstans på väggen fanns det en knapp som tände lyset men som jag inte kunde hitta. Jag har ju aldrig påstått att jag är speciellt blyg och jag är garanterat otroligt snabb på att lösa svåra situationer så plötsligt får jag den briljanta iden att smyga upp min toadörr, lyssna och därefter gena över till den andra toaletten för att se om det finns något papper där.

Hurra, hela facket är fullt med smörpapper men det är nu som den drycken som jag tidigare intagit hjälper till att förlama min hjärna, istället för att stanna på denna toalett och rengöra det som ska rengöras så får jag den briljanta iden att bege mig tillbaka till den andra toaletten.

Men byxor och kalsonger runt knäna, röven halvtorkad och händerna fulla med smörpapper skjuter jag upp dörren och kliver ut i mellanutrymmet och det är nu ni får gissa om det är tomt, neeeeeeeej det är det givetvis inte, mannen som jag möter är i 60-årsåldern och jag lovar att han ser ganska chockad ut. Då jag inte kan någon franska säger jag bara tjena och kliver in på den andra toaletten och avslutar rengöringen.

På väg upp så skrattar jag lite för mig själv och inser att jag har en sjuk historia att berätta för mina kompisar men innan jag gör det går jag till baren för att beställa, jag viftar lite snabbt på bartendern och när han vänder sig om inser jag vem jag mötte med byxorna nere.

2 kommentarer:

Liinn sa...

Hahahaha.. BRA jobbat!!

stort och smått sa...

Hahaha!!! Underbart!