fredag 25 december 2009

Juldagen nu och då.

Juldagen, när jag var liten var det årets längsta dag när man skulle vara hemma och absolut inte gå ut och träffa några vänner och framförallt inte ha roligt. Man skulle stiga upp tidigt bara för att man skulle och man skulle äta en gemensam frukost som givetvis inte bestod av något från gårdagens julbord för det skulle man ju äta till lunch.

Efter frukosten så tillbringade man ett antal timmar på sitt rum med att läsa julklappsboken, sortera tennsoldater, lyssna på band (men givetvis inte högt).

Lunch som bestod av rester från julbordet.

Tillbaka till rummet och läsa julklappsboken, sortera tennsoldater, lyssna på band (men givetvis inte högt).

Middag vid 16.00 (ja det var vid den tiden man åt middag) som bestod av rester från julbordet.

Tillbaka till rummet och läsa julklappsboken, sortera tennsoldater, lyssna på band (men givetvis inte högt).

Barnprogram vid 17.00

Hade man tur så var det någon film annars så var man på rummet och läste julklappsboken, sorterade tennsoldater, lyssnade på band (men givetvis inte högt).

Nu bestämmer jag själv vilket innebär att jag sover så länge som möjligt (blev dock bara 10.00), sedan inleder jag med två rejäla skinkmackor, julmust och kaffe.

Resten av dagen blir som den blir kanske göra lite snölyktor, rengöra sig med Jaris handsprit, tvätta en tvätt, spela poker och fortsätta med att äta och dricka en massa bra saker så man täcker in hela fettcirkeln.

Inga kommentarer: